Tu nu vezi că are cruciuliță la gât? Îl ferește Dumnezeu de infecție SARS-CoV-2.
7600, OP. nu 6700. "7676", mai exact, comform www.worldometers.info/coronavirus
There's a hint right in your application comments: "Foarte buna Pentru utilizatorii de rompos " -- "Very good [application], for ROMPOS users"
>Romanian Position Determination System - ROMPOS® is a project of the National Agency for Cadastre and Land Registration that ensures precise positioning and coordinate reference system ETRS89 European based National Network of GNSS Permanent Stations.
>ROMPOS® is based on Global Navigation Satellite Systems (GNSS - Global Navigation Satellite Systems) including GPS, GLONASS and GALILEO (in the future), providing complementary data for improving the accuracy of determining the position to order a few millimeters. (translated by Google translate from here)
So it looks we actually have a GNSS network and people working in the Cadastre/Land Registry bussiness are using your application to connect to it.
Vezi tu, dacă întrebi in retardeză, nu te mira că răspunsul e pe măsură.
„Ce faci” se traduce corect prin „what you do”.
Dacă voiai întrebare sau salut, corect era „Ce faci?” sau „Salut, ce faci?”
Vad ca lumea nu a invatat inca ce inseamna o parola sigura.
Pe scurt: "asa arata o parola sigura", si parola usor de spart arata asa: "P4r0la#$" . Conteaza cat timp ii ia unui PC sa o ghiceasca - https://howsecureismypassword.net/
Deci da, daca vrei parerea cuiva din domeniu, sunt niste cretini ca au impus regula asta. Singura chestie buna este ca impiedica refolosirea parolelor - care este de fapt cea mai mare problema la parole.
https://www.romania-insider.com/bucharest-gaming-capital-speedtest
https://www.speedtest.net/insights/blog/gaming-cities-lowest-latency-2019/
> First place Bucharest, Romania is home to super-low ping, a lightning fast download speed and a thriving gaming culture. From Bucharest Gaming Week (which includes the CS:GO Southeast Europe Championship and the FIFA National Tournament) to their numerous local game studios, Bucharest is a great place to be a gamer whether you’re online or out and about.
E furt, am urmarit mizeria toata noaptea.
In timp ce se verificau prin whois incercam si sa cumpar domeniul care ma interesa pe rotl, apasand ca o maimuta turbata pe butonul ala de "Adauga".
Fac baietii treaba buna cu prietenii de la eureg.
​
Aveti si un sample de cum s-au desfasurat lucrurile.
Mic tip pentru cei de pe tinder:
x+ like-uri
inspect element
pe o poza blurata::after
de la o poza blurata. De obicei apare in inspect dupa ce ai dat expand (sageata mica din fata de la <div>
) la elementul curent.-webkit-filter: blur(12px);
si filter: blur(12px);
sau adaugi display:none;
Btw, un mic tip:
x+ like-uri
inspect element
pe o poza blurata::after
de la o poza blurata. De obicei apare in inspect dupa ce ai dat expand la elementul curent.-webkit-filter: blur(12px);
si filter: blur(12px);
sau adaugi display:none;
Am folosit https://www.23andme.com pachetul Ancestry. Costa 99 usd dar am prins o oferta si l-am luat cu 79.
Mi-au trimis acasa o eprubeta cu un fel de palnie si un capacel cu o solutie speciala pe care il insurubezi dupa ce umpli eprubeta ca sa se pastreze adn-ul proaspat. Apoi am expediat in plicul preplatit trimis de ei. Am trimis pe 23 martie si am primit rezultatele azi.
Stiu ca expediaza si in Europa din Olanda daca nu ma insel si sunt destul de multi romani care folosesc serviciul. Pe langa partea cu “originile” iti listeaza si toti utilizatorii cu care te potrivesti genetic. Veri de gradul 2,3,4 si tot asa. In total eu am 1046 de persoane inrudite intre gradul 3 si 6 si minim 3-400 sunt romani (inca nu am avut timp sa parcurg toate profilurile) deci incepe sa prinda si la noi.
Faza interesanta e ca te lasa sa iti downloadezi raw data pe care apoi le poti uploada pe site-uri precum GedMatch pentru comparatii genetice mult mai detaliate si developed de geneticieni si programatori. Mai poti uploada si pe site-ul Promethease de unde primesti un raport complet despre predispozitiile genetice pentru anumite boli. Am aflat de exemplul ca am predispozitie spre Diabet de tip 2, si ca sunt imuna la virusuri gastrice. Sau ca am parul drept si risc de a transmite predispozitia de cancer la prostata urmasilor. In total 160 pagini cu info despre sanatate bazate pe gene. Dar si chestii mai funny precum predispozitie sa ai sanii mari sau spre a prefera gustul sarat in favoarea dulcelui etc.
Mai exista o alta companie AncestryDNA care oferta aceleasi servicii de testare dar pe care nu am incercat-o.
Link catre pagina de rezultate ca screen caption e de kko:
https://you.23andme.com/published/reports/52369f83ccb145e4/?share_id=b5e62a07f2cd475f
Mersi pentru sfatul rational. Iau in calcul ce ai zis.
Am cautat o camera cat mai compacta, cu ecran cat mai mic. Nu am vrut sa iasa in evidenta pentru hoti. Am ales iTentek B40-D.
Este foarte compacta si incape in spatele oglinzii retrovizoare, nu se observa deloc din perspectiva soferului/pasagerului. Cablul de alimentare este ascuns si directionat catre o unitate infotainment aftermarket cu Android.
Unitatea Android alimenteaza camera atunci cand porneste motorul si opreste alimentarea la 15minute dupa oprirea lui. Ca suport media folosesc un card microsd de 128gb pe care salveaza segmente de cate 5 minute. Atunci cand se termina spatiul sterge cele mai vechi inregistrari. Nu necesita interventie din partea mea, decat atunci cand ma intereseaza o anumita filmare. Amazon link
M-am uitat la bulgari și e o situație similară, dar cu alte domenii. cred că e ceva blackhat seo targetat la alexa.
E imposibil ca un site de cams să fie mai vizitat decât olx/emag. Dacă era unul free mai ziceam.
Sau ar mai putea să fie adevărat prin prisma celor 2000 de popups si reclame si pop-unders care iti apar cand vrei să vezi un serial pe unul dintre mizerabilele site-uri de streaming.
Boca rulz. Are niște picturi bestiale la biserica din ~~Drăgănești~~Drăgănescu, realiste, cu teme moderne și ușor vulgare.
N-am cameră foto bună, că aș face album imgur și aș posta aici. Dacă ajunge cineva pe acolo, pls share.
Citește mai bine, treaba asta nu se aplică la UE.
https://www.whatsapp.com/legal/updates/terms-of-service-eea
Partea asta:
>Affiliated Companies. We are part of the Facebook Companies. As part of the Facebook Companies, WhatsApp receives information from, and shares information with, the Facebook Companies as described in WhatsApp's Privacy Policy, including to provide integrations which enable you to connect your WhatsApp experience with other Facebook Company Products; to ensure security, safety, and integrity across the Facebook Company Products; and to improve your ads and products experience across the Facebook Company Products. Learn more about the Facebook Companies and their terms and policies here.
Se aplică doar la restul:
Am un VPN server acasă și uneori ma conectez pe el de pe telefon sau laptop când sunt prin țări străine și dau de câte un hotspot public (hotel, restaurant, etc.)
Dar am impresia că tu te referi la VPN d-ala de-l ții permanent pornit acasă, gen NordVPN sau Express VPN, ca să mă ascund de "oamenii cu ochii albaștri".
Nu știu dacă la noi o să prindă prea mult serviciile astea, în principal pentru că te limitează la viteză. Plătești gigabit la eRdEeS ca să o arzi pe la 50-80Mbps când tragi noul episod din GoT? Inacceptabil! :)
Stai linistit, ca nu tin astia pasul cu technologia ca sa cenzureze. Decentralized streaming platforms:
Sau Youtube invidious instances:
Cu placere.
De asta:
https://www.netflix.com/title/80066806 - un documentar despre elefantul Tyke https://en.wikipedia.org/wiki/Tyke_(elephant)
Sau poate cand ai fost mic ai citit "Mihail, caine de circ" de Jack London. Daca nu, nu e tarziu. Circul cu animale e una din cele mai de cacat chestii inventate de specia umana. Animalele nu au ce cauta intr-o arena de circ, nu-s Cirque du Soleil sa faca show voluntar, cu contract. Animalele de circ sunt torturate de catre oameni constant ca sa se poarte impotriva naturii lor pentru delectarea altor oameni, la fel de idioti. Nu-si iubesc "antrenorii", nu fac ce fac de placere, sunt fortate si conditionate, cu bataie. Ala-i circul cu animale. Sa se duca-n pula dracului.
Klaus este raul mai mic, este un om cat de cat competent dar care vine tot dintr-un sistem bolnav si vine cu bagaj. Am o memorie proasta dar nu atat de proasta incat sa uit ca vine din PNL (a.k.a. USL, cu alte cuvinte, daca nu s-ar fi produs ruptura si el ar fi fost candidatul ales... ar fi avut sustinerea lui Ponta si a lui Antonescu)
Moni este schimbarea. A dat dovada deja de adaptabilitate si de leadership. Imaginea ei a progresat destul de mult de la inceputul lui August. Vorbeste cu oamenii, capteaza visele lor, se adapteaza la ce aude ca fiind nevoi si a reusit sa inspire o echipa de oameni devotati care o sustin in campanie. Este candidatul pe care oamenii il voteaza pentru ce este, pentru sistemul de valori pe care il are, pentru fidelitatea fata de valorile respective. Uite, de exemplu, Decalogul Politic publicat ieri. Este o asumare publica a unei agende, este un act de curaj si de responsabilitate.
> Cele mai dificile subiecte pot fi explicate celui mai lent la minte om daca acesta nu si-a format nici o idee despre ele; dar cel mai simplu lucru nu poate fi clarificat celui mai inteligent om daca el este ferm convins ca stie deja, fara nici o umbra de indoiala, ce este in fata lui. - Lev Tolstoi
Sunt persoane care datorita unui context si a unui tip de argumentare, ajung sa creada tot felul de bazaconii. Acum, trebuie sa intelegi ca astfel de persoane nu sunt incapabile sa gandeasca. Este pur si simplu un context.
O discutie cu o astfel de persoana, poate fi teribil de frustranta. Este un curs pe Coursera despre argumentare: Think Again. Daca ai timp si te intereseaza ideea de a dialoga spre descoperirea adevarului, ti-l recomand cu caldura. Nu a inceput decat de 3 sapt... si cred ca-l poti prinde din urma.
Da, m-am gândit. De-asta m-am uitat la istoricul paginii de Wikipedia. Varianta inițială (adăugată în Wikipedia în 2006) a avut mai multe corecturi de la diverși membri până să ajungă cea actuală din Wikipedia și situl PSD.
De exemplu, prima variantă de pe Wikipedia folosea cuvântul "salar" care a fost corectat în "salariu" de cineva ulterior.
Apoi, pagina asta de pe situl PSD a fost adăugată abia în 2013 -- ce mai veche versiune găsită pe archive.org este din mai 2013.
Pune-te pe invatat. Sunt o tona de cursuri misto pe net. Poti incepe cu asta pe Python: https://www.udacity.com/course/intro-to-computer-science--cs101
Si in paralel poti studia si Java. Poti folosi laboratoarele de la UPB CTI care mi se par super ok http://elf.cs.pub.ro/poo/.
Dupa ce treci de astea, cauta si un curs de web programming, treci prin el, apoi fa-ti un portofoliu cu 2-3 site-uri, eventual si un site de prezentare pe github.io.
Investeste timp si in CV, chiar daca e chel la educatie poti scrie mai mult la skill-uri si la proiecte. Apoi aplica.
Incearca la anu' sa incepi o facultate. Nu as recomanda calculatoare in cazul tau fiindca e 4 ani si tu deja ai pierdut unul si e super solicitant daca si muncesti in paralel.
Si pe langa asta, util e si asa ceva instalat pe telefon, nu se stie cand e nevoie.
Poate cei din spatele site-ului ar trebui sa ia in considerare si aplicatii pe telefon(android/ios), avand in vedere ca deja au continutul.
Știu că e o glumă, dar mi-a reamintit de o întrebare:
Cîndva Guran a spus la Biziday că în România drumurile se fac cu mult bitum turnat peste niște straturi structurale de pietriș; dar că în alte țări, Germania în primul rînd, stratul structural are și un strat gros de beton peste care se pune doar un strat de asfalt de uzură. A continuat să detalieze cu avantajele soluției cu beton:
- mai durabilă în timp și uzura înseamnă doar gropi, mai puțin deformări/alunecări
- antrenează mai mult producția locală, importînd cantități mai mici de bitum și în loc folosind mai mult beton, deci ciment, metal și rocă (ce se pot produce local).
E vreun inginer constructor să detalieze despre ce e vorba? Ce am găsit pe internet nu mă lămurește prea bine, reieșind că toate drumurile de sarcină mare au și plăci de beton.
Edit: Am mai căutat un pic și cea mai relevantă comparație am găsit-o la https://www.slideshare.net/alamrintu/presentation-on-road-pavement-zeeshan , pagina 4. Nu știu dacă e același lucru de care zicea Guran, dar pare mai nuanțată problema, cu avantaje și pentru soluția fără beton.
^ Susțin. Încearcă să pornești pe telefon o înregistrare folosind aplicația asta:
​
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.media.bestrecorder.audiorecorder&hl=en
Sunt foarte multe cauze, dar graficul este incomplet. Criminallii in serie nu au fost luati in serios pana prin anii 1970. Serialul Mindhunter de pe Netflix este chiar foarte interesant in privinta asta. Nici macar conceptul de criminal in serie nu exista.
Au fost ignorati sau aruncati la un loc cu restul de ciminali. Cel mai probabil, la inceputul secolului au fost mai multi, dar acolo sunt numarati doar cei idendificati la momentul respectiv. Aveai un criminal care omora 10 femei si a fost prins la a 11-a. A fost judecat pentru a 11-a crima, fara ca el sa recunoasca sau macar sa fie banuit pentru celelalte.
Pe masura ce a trecut timpul, au fost mai bine identificati, politia a devenit mai eficienta si a prins mai multi. Mai este apoi si componenta sociala. SUA a trecut prin probleme mari interne in anii 1960-1980, lucru reflectat de cresterea criminalitatii si implicit a cazurilor de criminali in serie. Una dintre ipoteze este ca al doilea razboi mondial a creat o mare parte din criminali. Oameni intorsi de la razboi care au cedat psihic in a doua parte a vietii. Poti citi Sons of Cain: A History of Serial Killers from the Stone Age to the Present
Pe masura ce trece timpul catre zilele noastre, numarul scade simtitor, conform ultimelor studii. Am devenit mult mai proactivi ca societate, incepem sa observam problemele copiilor mici, si apoi este ultimul aspect.
Nu toti psihopatii devin criminali. De fapt, cea mai mare parte dintre ei sunt oameni de succes. Trasaturile lor psihologice ii ajuta sa devina mai eficienti in domeniul lor de activitate, oricare ar fi ala.
​
Si renunta la boss. Te face sa pari pueril si needucat.
g4media cu poza a unui excavator luata de pe un site cu poze stock la o asemenea stire: https://www.pexels.com/search/excavator/, si pe urma se intreaba minunatii experti de ce si cum nu crede lumea in stirile serioase si se lasa pacalita de diversi indivizi pe net. Cum bine spune cineva in comentarii, cu unealta aia din poza atasata articolului nici macar nu poti sapa gropi, mai bine il lasau fara poza daca nu au exact de la fata locului.
Sa punem presiune pentru ce? Care este solutia sa reparam STB-ul?
Bani din bilete nu se fac - nu cumpara nici dracu, din experienta mea de zi cu zi daca valideaza 5% dintre cei care urca in autobuz biletul e bine, uneori cand validez si se aude bipul se intoarce tot autobuzul panicat spre mine.
Benzi unice nu se fac - nu le-ar respecta soferii si in plus ar scoate o banda de la masini si fac astia ca toti dracii daca le zici ca nu poti repara traficul fara sa limitezi numarul de masini.
SI eu credeam in trecut ca un numar mai mare de autobuze pe traseu ar repara totul, dar de cand cu aplicatia infoSTB, cel putin pe liniile pe care le folosesc eu, sunt intotdeauna o gramada de autobuze, chiar si la 10:30 seara sunt o gramada. Dar de obicei sunt toate in aglomeratie si apoi apar cate 2-3 ca nu au cum sa sara peste trafic. Soferii nu permit autobuzelor sa iasa din statie, se baga in fata lor etc.
Am în arhivă (dar mi-e prea lene să caut acum) un filmuleț de 5 minute pe tema "români stranieri la grătar".
Acum câțiva ani eram cu niște prieteni prin dealurile Moldovei, la un mic picnic spontan (deci fără grătar).
Eram undeva la marginea unei păduri. În timp ce filmam, de pe un drum forestier, îmi apar în cadru două mașini. Amândouă cu 50-60 km/h, ridicând mult praf.
Mașinile opresc la vreo 50 de metri de noi. În 30 de secunde, toată lumea e debarcată și manelele încep să duduie.
Într-un minut, grătarul fumegă și femeile strigă "Giovanni, veni qua!" după un plod.
La un moment dat, au început să danseze și să chiuie.
A fost cea mai rapidă desfășurare de grătaragii la care am asistat. Oamenii ăia nu glumeau. Grătar iz SRS BSNS.
*edit - A' dracu dacă găsesc cumva cum să-l urc anonim pe net. E pe Vimeo aici, dar mai durează 40 de minute până intră la convert.
*edit 2 - GATA, AM LIVRAT! Bine, situația nu e întocmai cum mi-o aminteam și cum am descris-o. Dar tot trec mai puțin de 3 minute între sosire și full-blown party cu lăutărie și grătar.
Sa stii ca foarte multi musulmani sunt epilati.
From quora:
>It is recommend to trim the moustache, shave pubic hairs and remove underarm hair. This is based on numerous narration from the Messenger. Here is one authentic hadith (narration from the followers of Muhammad) on the topic (Jami At-Tirmidhi, Book 43, Hadith 2984)
hmm suna a ceva ce poate fi automatizat. suna, nu stiu de unde iei datele si asa mai departe.
In cazul in care reusesti, nu mai au nevoie de tine. big brain time.
poate ceva cu autoit? daca e aplicatie desktop pe windows
https://www.autoitscript.com/site/
Daca e web, sunt mai multe solutii.
Daca tot ai timp, incearca sa inveti sa faci asta.
Bafta.
Knock yourself out: https://www.wunderground.com/history/weekly/pl/warsaw/EPWA , cineva ți-a promis gold dacă compilezi într-un mod inteligibil.
Eu îți promit că orașele din climate asemănătoare au vremea asemănătoare, și că propoziții așa îndrăznețe precum „Temperatura resimtita in capitala noastra iarna este de departe cea mai joasa din EU” fac să rîdă elevii care n-au chiulit la geografie :)
Edit: sau ia mai bine Budapesta, că ei par a avea cea mai asemănătoare vreme.
e flash based? Dacă da poți să îl propui aici să ți-l arhiveze și să ne bucurăm și noi de el :D Nu uita să bagi și o descriere că cică primesc multe cereri și nu le iau pe toate, alea care și descriu un pic jocul sunt luate primele.
În altă ordine de idei, mai știe cineva unde pot găsi „Panică la Cornu”? E alt joc pe care nu îl mai găsesc pe nicăieri după ce ăia de la ejocuri.ro au scos toate jocurile flash de pe site-ul lor.
Nu, nu esti ultimul om. Versiunea ELI5.
Ei, git-ul te scuteste de asta, intrucat poti sa revii la versiunile initiale ale fisierului cand nu-ti ies socotelile.
Ei, aici iar te ajuta, intrucat isi va da silinta sa impace snapshot-ul proiectului tau cu snapshot-ul proiectului lui, pana la un eventual conflict. In plus, daca nu are chef de consola si aveti interfata web, colegul va putea vedea singur ce ai facut.
Edit: Hai pe /r/robyte
E o explicatie mai detaliata aici.
Cateva chestii interesante:
> WhatsApp's revised policy also spells out the kind of information it gathers from users' devices: hardware model, operating system information, battery level, signal strength, app version, browser information, mobile network, connection information (including phone number, mobile operator or ISP), language and time zone, IP address, device operations information, and identifiers (including identifiers unique to Facebook Company Products associated with the same device or account).
>
> "Even if you do not use our location-related features, we use IP addresses and other information like phone number area codes to estimate your general location (e.g., city and country)," WhatsApp updated policy reads.
​
>Unsurprisingly, this data sharing policy with Facebook and its other services doesn't apply to EU states that are part of the European Economic Area (EEA), which are governed by the GDPR data protection regulations.
In ideea asta adaug si eu ca am primit notificare acum pe Whatsapp cu modificarile DAR fara mentiune de integrarea cu Facebook, pe care altii din afara UE aparent o au.
Make of this what you will.
Eu zic ca se merita sa investesti in asta:
https://www.predatorpeestore.com/skunk-um.html
sau
https://www.amazon.com/Pete-Rickard-LH560-Liquid-Essence/dp/B0000AVVF5
Dai pe unde stau ei ... si o sa le treaca sa mai stea acolo ... "ca pute"
Discutabil. Lucrez fix pe ce zici matale acolo, si in Romania. Cf. Glassdoor, senior sw eng la Google UK ia 83K brut, adica approx 4.5K GBP net pe luna.
M-am uitat la pretul chiriei, un ap. cu 4 camere intr-o zona oarecare (Bromley) e 350/w, adica 1400/mo(de cumparat... good luck with that).
Deci ramai cu 3500 GBP, give or take. Desiigur nu mori de foame... dar hai sa zicem ca nu e impresionant, comparativ cu cat poti face in Bucuresti.
Daca tot vrei sa pleci la Google, raspunsul e "Zurich" nu UK :). Serios, in UK merita (poate!) daca-ti faci startup si vrei sa fi aproape de "venture capital". Ca angajat la o firma mare, mie mi se pare ca chiar nu merita. Decat eventual ca un "pas intermediar", cand esti tanar.
Nu poti sa proiectezi Pamantul fara sa iasa deformat. In imagine se vede cat de mare e Romania in raport cu sudul SUA dar statele din nord sunt deformate si par mai mari din cauza proiectiei. Daca ai muta Romania mai sus, ar fi din ce in ce mai mare. Poti sa vezi asta usor pe http://thetruesize.com/.
Poti sa verifici pe planul casei cam cum se propaga semnalul cu aplicație in genul WiFi Solver FDTD. Daca ai cablu de retea destul de lung si poti sa muti router-ul in fiecare camera, poti sa masori live puterea semnalului in diferite locatii cu aplicatie de genul Wifi Analyzer
Salut!
Am reusit sa lansez primul joc pe Google Play. Aruncati o privire.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Tiberius_Games.Save_Us
OMG IARASI LA CLUJ REEEEEEEEEEEEE
Da ma, dar voi la Cluj aveti cumva DOUA aplicatii care arata in cat timp ajunge tramvaiul in statie si unde e localizat pe traseu?
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ratt.infotraficratt
pirateproxy merge linistit. Si daca chiar aveti probleme, programe gen Private Internet Access merg sa treci chiar si peste firewalluri draconice gen UK. Evident, sa downloadati materiale legale gen biblii, muzica fara copyright, etc... ca doar nu as oferi detalii pe reddit pentru activitati ilegale.
Sansele sunt foarte bune daca te pricepi la ceva. Probabil cel mai usor este sa incepi pe web dev sau mobile dev (iOS, Android). Aici daca te duci la un angajator cu 2-3 aplicatii facute bine, sigur sigur cineva te angajeaza.
Totusi, eu ti-as recomanda sa o lasi mai moale cu a incepe asa devreme sa lucrezi, si mai degraba sa inveti fundamentele mai bine, pentru ca te va ajuta mult mai mult pe viitor. Eu ti-as recomanda sa citesti Structure and Interpretation of Computer Programs (e gratis pe net), o carte de sisteme de operare (Modern Operating Systems sau OS: Three easy pieces -- ultima e mai simplista dar te invata foarte bine conceptele) si sa citesti Code de Petzold. Dupa ce citesti astea 3 o sa ai o idee destul de buna despre cum functioneaza un calculator, de la hardware pana la firmware, kernel, retele, diferite servicii, interfete etc. Chestiile astea o sa ramana fundamental la fel pentru urmatoarele decenii, chiar daca anumite detalii o sa se schimbe. Si o carte de algoritmica ar fi buna, incearca The Algorithm Design Manual.
Inseamna ca nu stiti meniul asta... https://www.slideshare.net/mobile/guestdc0bd91/meniu-funny-in-engleza-la-gil
Cele mai tari mi se par Pene Arabiata = Saudi Feathers Crap la gratar = Crap on grill
salut. nu stiu ce sa te sfatuiesc in privinta accidentului.
pot sa te ajut cu un sfat pentru viitor (desi iti doresc sa nu fie cazul). ia-ti camera de bord. gasesti ieftina si buna (ninja edit: de obicei mai e redusa la 40lire. ai gria ca exista si un model mai slab cu doar 1080p la 30p). cum filmeaza gasesti pe youtube multe clipuri cu filmari ale ei. o recomand pe asta deoarece are 1080p la 60fps si cand faci stopcadru pe un frame ai sanse mai mari sa vezi un detaliu sau nr de inmatriculare.
card iti mai trebuie. sandisk sau samsung recomand.
spor
Nu exista dictatura a omului ideal, pentru ca nu poti face nimic singur.
Citeste The Dictator's Handbook si uita-te la video-ul lui CGP Gri.
Daca ai Android - poti folosit SMS Blocker
> Block SMS on the basis of number, sender phrase, content word or even by Series
Poti si sa suni la operator, dar nu stiu cate pot face daca mesajele sunt de la numere diferite.
> Nu e doar din cauza nației, așa e natura umană, mai jegoasă
De fapt, e din cauza capitalismului iesit de sub controlul regulamentelor si legilor ecologice. Oamenii nu ar consuma (caci asta este cheia) daca nu li s-ar da optiuni neecologice, firmele nu ar produce daca optiunea neecologica nu ar fi cea mai avantajoasa financiar.
Cum ne facem patul, asa ne culcam in el. Atat oceanele cat si pamantul.
Toti suntem responsabili, toate tarile care nu se implica pe aceasta problema.
OP daca nu ai prieteni care sa te ajute, poate mai ai un telefon sau un laptop/pc pe care sa rulezi o aplicatie cum e asta (am testat o rapid si merge binisor pentru lb romana) doar sa il rogi sa vorbeasca tare si rar.
asta il avem noi. poti inregistra voice-ul sa o chemi si poti seta cate mese vrei sa ii dai etc. :)
Nu stiu daca revelionul e cea mai potrivita perioada de vizitat Sibiul, multe locuri sunt probabil inchise.
Altfel:
Muzeul Satului! In fine, muzeul tehnologiei populare, sau cum se cheama. Este ENORM (cam 100 ha), cu extrem de multe exponate (nu numai case, ci si tot felul de instalatii care mai de care mai ingenioase). Noi am fost doua zile cate opt ore si nu l-am terminat.
Tot centrul vechi. Casti gura, te urci in turn, stai la terase - ma rog, de revelion o sa fie mai greu cu terasele, eu am fost vara. Ca vorbim de localuri, e o cafenea chiar langa Podul Minciunilor (~~al carei nume imi scapa~~ Atrium), Weinkeller tot acolo (restaurant cu specific german, intr-o pivnita sub Turnul Scarilor). Pe strada Ocnei e casa Max, intr-o casa din sec XIV, poti sa zici ca mananci si vizitezi in acelasi timp (locul e destul de scump, dar face).
Bruckenthal - ce sa spun, mie nu mi-a placut. Lumina e nepotrivita pentru o expozitie de pictura. Ma rog, daca mergi in Sibiu "trebuie" sa-l vezi.
Alte nenumarate muzee... Muzeul Armelor de Vanatoare, au asa ceva. Daca or fi deschise.
Sau poti pur si simplu sa te plimbi prin orasul vechi :) Ia mai mult timp decat ai crede.
> Coming to Bucharest in a few days [...] where do you guys recommend me to go?
Somewhere indoors and make sure there is AC.
Dupa ce am citit "The Kingdom of God Is Within You" de Lev Tolstoi am oprit o nunta la 3 saptamani inainte de data fixata, am iesit din sanul bisericii (catolic practicant), am devenit vegetarian si am pornit pe drumul la ce s-ar numi dezvoltare personala. Mi-a schimbat viata destul de mult.
Cartea in limba romana pe care am cumparat-o si am facut-o cadou cel mai des este Conștiența – Anthony de Mello. Am cumparat 35 de exemplare pana acum. Cartea a avut un impact major in ceea ce percep eu ca fiind dezvoltarea mea spirituala.
Gratis: https://www.duolingo.com/
Cu plată: http://www.rosettastone.com/learn-russian/ (recomand, eu încă mai rețin cuvintele învățate prin metoda lor în urmă cu 2-3 ani, deși nu am apucat să termin cursul).
Acum mulți ani, când eram student, s-a întâmplat de câteva ori să rămân fără bani. Din rahatul ăsta m-a scos de fiecare dată un tip cu care nu mă cunoșteam decât de pe internet, ajutându-l cu diverse chestii (beta testing, suport pe forum) la o aplicație de-a lui pentru telefoane mobile (pe care probabil unii ați și folosit-o, shMessenger).
Încă nu am avut ocazia să mă revanșez, sper să vină clipa aia căci mă cam simt dator față de el.
In aritmetica asta simpla uiti ca nu suntem 15 milioane ci poate 19. Nici nu m-am uitat la celelalte cifre ca ai inceput cu stangul mancand 4 milioane de oameni. http://www.worldometers.info/world-population/romania-population/
In rest, ce pot sa zic, I'm 12 and this is deep. Esti portavocea perfecta a PSD, asta si vor ei, sa ne dam batuti si sa-i lasam la salam, eu ma impotrivesc, eu ma lupt, tu n-ai decat sa fii baciul moldovean.
All in pentru cît mai puțină poluare (merg cu bicicleta indiferent de vreme și mașina o port în oraș 10 zile pe an cînd am de cărat chestii), dar sper să nu-i dezavantajeze fix pe ăia amărîți. Poate stau oamenii în zona lui pește unde vine RATB-ul la o oră și n-au metrou, și după aia îi și taxezi că au freza pe stînga și bani doar de Solenza cînd încearcă să ajungă la muncă. Deci înainte să ne căcăm pe noi cu ecologia(1), am face bine să avem transport în comun beton. În București nu văd întîmplîndu-se.
(1) Mama ei de ecologie. De la atîta ecologie a CE am ajuns să avem peste 50% mașini diesel, că scot mai puțin CO2. Au omis că motoarele alea scot particule și filterele nu țin o veșnicie, ba chiar sunt scoase fără rușine. Și apoi te miri că te ia tusea cînd stai la semafor lîngă o mîndrețe de mașină germană V8 model 2014.
Sfat, Cerberus instalat ca app de sistem. Astfel nu se sterge daca da restore to factory din settings, trebuie sa dea wipe din recovery si nu multi stiu de d-astea.
Also o tona de feature-uri de urmarit si monitorizat: https://www.cerberusapp.com/home/en
https://justgetflux.com/ Lumina zilei inhiba secretia de melatonina (hormonul somnului si ingredientul din multe somnifere). F.lux inlocuieste lumina albastra, inhibitoare cu o lumina rosiatica (ca si apusul, focul de tabara) care stimuleaza mai mult secretia de melatonina si astfel ti se face somn.
Din ce vad ai niste probleme grave cu somnul si nu cred ca f.lux o sa ti le rezolve complet, dar o sa te ajute long term fara indoiala.
E mai usor sa iti faci CV Europass (trebuie doar sa completezi un formular online) decat sa iti faci CV in Word sau LaTeX.
Pentru CV-uri serioase, in special pentru cei din IT, recomand modernCV.
Suplimente alimentare, 70 lei pentru 10 pastile?
Tine-ti mai bine banii si du-te la un control oftalmologic ca lumea sa-ti spuna un doctor daca ai nevoie de ceva concret.
Altfel, pentru calculator poti instala flux care e foarte fain cand stai mult seara la calculator si ajuta si sa ai ochelari cu lentile antireflex si sa iei pauze mai dese de la calculator.
Explicația e simplă (grafic):
Dacă aveai salariu de 2000 lire acum 5 ani, era echivalentul a 854€, acum dacă ai același salariu ai doar 334€.
Dude I have excellent news for you, Total Commander e still in use si up to date, ghisler inca baga la el
>Total Commander 3.11 final for Android released!
>
>October 30, 2020: Total Commander 3.11 final for Android is now available. The Android version is freeware! It supports about the same functions as the Windows Mobile version. This version mainly fixes bugs.
> In Poland you have tourist 'paths' everywhere in the mountains. Your mountains are wild and hard to cross. Is no one hiking in Romania?
There are tourist paths in Romania too and they are quite well marked. People are hiking a lot, but they usually do during the weekends. Try these maps here. They have a mobile app too.
Pentru ce? Dacă vrei să slăbești, dieta e muuult mai importantă, dar e bine să faci și puțin cardio.
Dacă vrei să fii mai în formă și să nu gâfâi după ce ai urcat câteva scări, fă ceva cardio gen jogging, bicicletă, rame, înot... Îți recomand și aplicația asta de 7 minute workout, merge să te învioreze de dimineață, înainte de duș.
Dacă vrei să faci mușchi, nu mă pricep. :P
Tendințele vin și pleacă. Unii de exemplu sunt influențați de seriale contemporane.
Totuși nu înțeleg de ce ești în halul ăsta de nervos.
Crezi că numele ar trebui puse ca să reflecte clasa socială? Adică dacă ești vreun țăran trebuie să te cheme Ion Popescu, iar dacă ești vreun burghez să te cheme Raymond Wellington?
La partea cu batjocura sunt parțial de acord.
What exactly are you trying to do at that school of yours, it's your third question about Romania in the last week. And it's really unscientific what you're doing, asking us about important matters like we'd give you sources. We're just giving you our views, not any real information you could use in a paper. Unless the teacher doesn't care, of course, in which case carry on.
If anything, you should be looking for verifiable sources. Look for news or look into Google Scholar, there are things that you'll find in English.
Or if you want to make it easier, change your approach and find an interesting topic regarding Romania or Romanians and do a survey to get our opinions. You're sure to get responses here and analyzing and interpreting the answers on a survey is useful in a paper.
De fapt cuvantul folosit: 'ALIEN' este ABSOLUT CORECT. Voi nu va uitati la emisiuni pe Discovery despre imigranti si alte deastea? Daca v-ati fi uitat ati fi vazut/auzit ca termenul de alien este termenul folosit pentru a [desemna o persoana straina](http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_(law).
Edit: Nu stiu ce are linku de wikipedia, nu merge cum trebuie. Fratilor, in limba engleza, termenul de alien este folosit pentru a desemna un strain. Acum datorita media si culturii OZN, termenul de alien este asociat de marea masa de oameni cu niste omuleti verzi din spatiu. Si asta este corect, dar, mare dar, termenul de alien de asemenea poate fi folosit si pentru a desemna un cetatean strain.
Subtitles are a matter of public demand. Since there's very little demand of Romanian content, tough luck.
One notable exception: the new wave of Romanian cinema.
Mă, fac mari eforturi să discut cu tine, dar ești noul /u/numaifacpolitica.
Ești tendențiozitatea întruchipată.
> Cred că e important să înţelegem că frica are un rol adaptativ doar atunci când suntem efectiv în pericol.
E irațională cînd nu ești în pericol. Adică acum.
> Precautie nu e sa zici ca orice gand este de fapt o frica nefondata, inconstienta.
Și-a declinat competența, dar tu vezi frică.
> Da, cu siguranta atentatele din Londra, Paris, Madrid, US au fost majoritatea facute de locali crestini.
De catolici nu ți-e frică?
Pentru literatura clasica poti folosi Project Gutenberg. Sunt foarte puține cărți în română dar în engleză găsești cam orice carte căreia i-a expirat dreptul de autor (> 100 ani de la publicare).
>3- Considerati cumparatul cartilor pentru timpul liber un lux sau ceva special cand exista biblioteci sau alte nevoi?
Cărțile, dacă sunt bune, nu sunt niciodată un lux oricât ar costa, ci o investiție! Gândește-te că dacă ieși la o bere și un mic cheltui în medie mai mult și nu te alegi cu cine știe ce! :P
Sursa. Știu la ce te referi, dar pe vremea aia nu era implementată o asemenea funcționalitate. Chiar și așa instalarea de suport MP3 era doar o chestiune de căutat pe Google (ceea ce el a și făcut, dar a făcut-o prost, se pare) și de instalat ubuntu-restricted-extras.
We usually pirate movies from torrent sites like filelist.ro, but you'll need an invitation to create an account. There are other sites which doesn't require one, u-torrents.ro seems to be one of them. Most of the movies available on those trackers also comes with romanian subtitles.
Also many video players have support for automatically downloading subtitles from opensubtitles.org. SMPlayer is one of them and it's multiplatform (Windows, Linux, OSX).
Salut.
Am dezvoltat o aplicație de știri, pentru android.
Cine dorește să îmi ofere feedback, sugestii, etc. o poate lua de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cwt.ziar
Cui îi place și dorește să o folosească în continuare, PM pentru varianta premium.
Mersi.
Păi poți ușor cu TunnelBear. Trebuie cam o dată la 2 săpt să faci un login cu IP de SUA (sau orice țară cu Spotify). După login poți opri TunnelBear și 2 săptămâni nu te mai întreabă de sănătate.
Sau îți iei pro și poți asculta oriunde în lume. Atâta că trebuie contul făcut cu card bancar din țara default pe care o alegi (US, UK, etc). Sunt aplicații și pentru asta
Cred ca sunt un caz mai atipic. Primul contact l-am avut in clasa a 5-a, cand am inceput pregatirea pentru olimpiada de informatica (dap, la info exista olimpiada nationala inca din clasa a 5-a). Dar asta consta in algoritmi, intr-un limbaj undeva intre C si C++ (nu prea era nici una nici alta ce faceam eu :D).
M-am apucat de chestii non-algoritmice prin clasa a 7-a, cu PHP+HTML. Dupa au urmat Python, JavaScript, si de-a lungul timpului diverse alte chestii (Go, putin Nim, Java, ceva C#, C++ mai calumea, Ruby, CSS, Bash, Haskell, SQL, etc.). Folosesc exclusiv Linux din clasa a 9-a sau a 10-a, si asta cred ca a ajutat destul de mult (m-am invatat cu Bash, am invatat cum functioneaza sistemul de operare, etc. etc.). Scoala nu prea pot sa spun ca mi-a fost de ajutor pentru ce fac acum. Singurul mare avantaj pe care mi l-a oferit a fost algoritmica, si asta doar pentru interviuri, nu prea ajuta in viata de zi cu zi. Un moment notabil in dezvoltarea mea a fost in vacanta dintre clasele a 10-a si a 11-a, cand am inceput sa lucrez la un joc pe Google Maps, in Python (Django). Jocul nu a ajuns niciunde, dar ~6h/zi de programat, de luni pana duminica au ajutat foarte mult :)
Cred ca cel mai benefic lucru e faptul ca imi place foarte mult ceea ce fac, si dupa 8h/zi la serviciu, de foarte multe ori abia astept sa ajung acasa sa programez in continuare :)
Ca si resurse, folosesc exclusiv internetul, nu cred ca am citit pana acum nicio carte de programare cap-coada (desi m-am apucat de SICP, Clean Code, si altele). In general stau la curent cu ce se mai intampla stand pe YouTube (sunt foarte multe talkuri reusite), hacker news, lobste.rs, etc.
Sper ca ti-am fost de ajutor
Păi hai să ne uităm direct pe Airbnb Centrul Vechi
Garsonierele încep la 97 de lei, apartamentele sunt în medie cam la 150 lei/zi, adică exact cât ai dat și tu când ai stat 12 zile (ar fi trebuit să negociezi un preț mai bun :) ).
Alege-ți 3 garsoniere și 3 apartamente care îți plac și, în fiecare zi, urmărește ce date mai sunt disponibile luna respectivă. O să vezi la sfârșit de lună care este gradul de ocupare pentru tipul tău predilect de proprietate. Evident, va trebuie să cumperi una la fel, cele mai ieftine sau mai scumpe putând avea alt grad de ocupare.
Hai să presupunem că încasezi 150 lei/zi și ai ocupate 25 de zile din 30 = 3750 lei / 4.65 = 806 euro
Din acești bani trebuie să plătești: comision Airbnb, întreținere, curent, TV cablu/internet, curățenie și spălat lenjerii după fiecare client, remunerație pentru persoana care face asta (tot ea trebuie să-i primească), impozite, asigurare, cheltuieli neprevăzute, consumabile...
Rămâi cu 450 de euro după toate acestea?
Să presupunem că da, asta înseamnă un randament de 4,5-6%, în funcție de prețul proprietății.
Cred că poți găsi alternative la fel de sigure, dar mult mai lichide, printre fondurile de investiții...
Dacă nu vrei să scoți bani din ele probabil vei dori să optezi pentru Creative Commons. Există mai multe variante în funcție de ce fel de control dorești asupra operei tale, unele interzic utilizarea comercială a acesteia, altele interzic modificările, șamd. Dă jos la The licenses ca să vezi fiecare tip de licență în parte. E la decizia ta care o alegi, ideea e că poate unii vor dori să folosească aceste imagini și vor să știe ce drepturi le oferi.
> Ma enervează că-s multi copii care stau toata ziua la geamul meu, urlă și fac gălăgie. Și le-am zis de atâtea ori că nu le dau drumu afară.
Acesta e motivul pentru care il urmaresc pe Sergiu Floroaia pe twitter.
Am o recomandare muzicala. E mai atipica totusi si sper ca nu incalca nici o regula. Zic asta fiindca albumul pe care-l recomand e al meu :))
Am lucrat un an si ceva la un colaj de instrumentale de tot felul si l-am scos in sfarsit. N-o mai lungesc. Puteti sa-l ascultati pe YouTube sau pe Bandcamp si cam atat, sper sa va placa.
Din nou imi pare rau daca incalca regula cu self-promotion, e prima si ultima oara cand dau link la munca proprie. Multumesc frumos oricui asculta!
Avand in vedere ca americanii si multe din tarile vestice sunt impotriva incercarii ITU de a stabili regulile pe Internet, probabil ca ne-am abtinut sau am votat impotriva.
Insa astea fiind spuse, nu stiu nici macar daca am participat la discutii sau daca s-a votat ceva concret.
Astea-s cele mai "clare" articole pe care le-am gasit despre subiect: ars, mashable
Probabil vom afla mai multe in zilele urmatoare.
Exagerezi. Euro e pe un trend de zeci de ani. Ia si da-i zoom out. https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=RON&view=10Y
Covidul e pe val indiferent de ce tara, guvern vorbim.
Daca esti psdist in momentul asta, e apocalipsa si prapad in toata tara.
Daca esti pnlist e dezmat si bunastare dar stai sa vezi ca o sa fie de 100 de ori mai mult.
Deca esti usrist apreciezi ca exista un partid cu cateva scopuri clare si principii, chiar daca are 5% sau 15%.
Daca esti aurist, tre sa-ti iei tara inapoi din mainile sorosistilor neomarxisti.
Daca esti depresiv nimic din ce e mai sus nu conteaza.
Pentru că cei care face prezentările respective nu au cunoștințe de html probabil? Plus, dacă ai da embed la imagini în e-mail, cum mai stresezi destinatarul cu cele 30 de secunde de pian puse pe repeat?!
Plus, viruși de powerpoint, from time to time.
http://www.bookdepository.com/search?searchTerm=manta%27s%20gift&search=Find+book
Free delivery worldwide. Asta si ebay.co.uk charity shops. Asa mi-a cresc biblioteca de acasa cu vreo 2-300 de carti in ultimii doi ani
Din cauza temperaturilor excesiv de ridicate din Aprilie/Mai, marea Mediterana e mai calda decat deobicei, deci sa ne asteptam la o vara cu furtuni, dar si mai calda. Am inteles ca sunt sanse sa se depaseasca recordul de temperatura.
E doar un cablu care face conexiuni directe între pinii acelor mufe. După un reverse image search cu prima poză, am dat de anunțul ăsta care dă următoarea explicație:
Țeapă prin omisiune din partea românașului nostru, +100% adaos.
Acuma e un moș care e președintele „Asociației victimelor abuzurilor statului de drept” din Bacău.
Cacofonia asta chiar există: https://www.qwant.com/?q=asocia%C8%9Bia+victimelor+statului+de+drept&client=opensearch
Da, insa a fost partea de vest a Europei https://www.reddit.com/r/europe/comments/6nreha/raisedrelief_map_of_western_europe_with_a_touch/
Harta e facuta cu date 3D de la NASA si apoi exagerat putin relieftul ca sa para mai aproape de adevar.
"pawned" = amanetat.
"pwned" = termen argotic insemnand ars/futut/batut/fraierit/etc. Asemanator cu "owned", din care si provine.
Site-ul corect este https://haveibeenpwned.com. Tu ai linkuit site-ul haveibeenpawned.com. Eu zic sa dai repede un edit, ca cam miroase a phishing pe aici.
> 1) De ce sunt programatorii PHP cei pe seama carora se glumeste cel mai mult? Am vazut pe mai multe forumuri asta, inclusiv forumuri straine.
Pentru ca multi inca au senzatia ca suntem in 2005. Hahah, hai sa radem de developerii PHP pentru ca acum 10 ani PHP 4 a fost de porc.
>2) Cat de des folosesti matematica invatata (de la analiza si algebra abstracta in sus, nu ma refer la matematica de baza) in practica?
Deloc.
>4) Windows sau Linux pe computerul de acasa? De ce?
Windows pe laptop si ubuntu pe desktop. De ce? Pentru ca am avut probleme cu wifi-ul si vroiam sa ma joc.
6) Ce carti din domeniu citesti in timpul liber?
Gang of four, Patterns in enterprise software sunt tari. Ce-i drept, n-am avut timp sa le termin.
>5) Gasesc foarte dificil lucrul in echipa si intelegerea unui cod scris de altcineva. Ai intampinat problema asta? Daca da, cum ai trecut de ea?
Depinde de cod, docblock-urile ajuta, daca e scris prost e si normal. Spune-i sa-si comenteze codul, sa-l faca cat mai simplu. Daca tot intrebai de PHP, uita-te peste video-ul asta: https://laracasts.com/series/simple-rules-for-simpler-code/episodes/3
Mi-e lene sa-ti raspund la toate intrebarile.
Se pare ca exista o aplicatie facuta de primarie (android link) pentru asta. Nu ma pot pronunta cat de eficienta este aceasta metoda in rezolvarea problemelor, doar va aduc la cunostinta existenta ei.
Am vazut acelasi lucruri ca si tine si vad diversi oameni pe care ii stiu de oportunisti care tot trag de multime in 10 directii.
Faza cu marsul, piata ovidiu si prefectura e clar menita sa dezbine.
Ramasul la Primarie ar fi primul lucru bun si da e nevoie de o platforma pentru proteste. Facebook nu e bun, chiar daca e cel mai accesibil - te pierzi in tot felul de rahaturi. Am trei insi pe wall care urla suntem nu stiu unde, suntem nu stiu unde... dar nu raspund la interpelari directe sa iti spuna clar unde sunt.
Firechat e cam limitat, dar a avut succes in Honk Kong.
Alte idei?
If you're into bears, you might wanna check out Libearty in Zarnesti, it's not far from Brasov. It's a sanctuary with a lot of bears rescued from capitivity.
La android exista simple mode/launcher cu icons mari și doar the basics.
Also http://www.makeuseof.com/tag/3-best-simple-android-launchers-parents-grandparents/
Dar ar fi mai scump sa iei un smart phone and dumb it down. Plus bateria la 3310 ar tine mult mai mult. Singurul beneficiu ar fi ecranul mai mare la un smart phone.
Asa e, in Romania exista doctori care iau spaga. Au existat cazuri cand chiar au murit oameni din cauza asta. E nasol si vreau sa le fut mamele alora. Cu toate astea, hai sa nu fim romani heirupisti si sa incercam sa gandim cu capul. Daca intelegi cat de cat cum functioneaza UPU, o sa-ti dai seama ca un timp de asteptare de 3 ore e normal. Englezii aveau in medie vreo 4h de asteptare. Dar omului ii era rau, nu? Da, corect, ii era rau, dar si celorlalti pacienti de la coada le era rau. De aia exista un sistem de triaj, adica fix tensiunea aia luata + cateva intrebari in urma carora doctorii au stabilit ca nu e o urgenta mare. Dar sistemul nu e impenetrabil si mai scapa uneori cazuri grave care par a nu fi grave. Asta e, daca voi va puteti gandi la un sistem mai bun, dati-i bataie si implementati-l, o sa va umpleti de bani.
Ask someone from the wedding to assist you.
Visit the Hemeius Dendrological Gardens which is less than 10 km from Bacau. It would make for a pleasant stroll if you only have few hours in a day.
Tg. Ocna salt mine is also an interesting place that's relatively close.
Visit Piatra Neamt, Neamt Citadel and the Bicaz Gorge.
If you want to see Transylvania, my advice is to do it as a 2 day trip and to plan to sleep a night there.
You can do it like this: Bacau - Tg. Ocna - Brasov - Rasnov Citadel - Bran - Sighisoara (stay here over night) - Bicaz - Cetatea Neamtului - Piatra Neamt - Bacau.
This is a 12 hours drive route (6 hours / day seams reasonable) and you will get to see a lot of beautiful places. Enjoy.
Bună! Hola & Hello! Yes, I linked to your post in mine (hope you don't mind) bc a) you did an amazing job with that map, & b) I was really touched by the overwhelmingly positive response you got for showing interest in Romania.
I like DuoLingo, but I can quickly & easily see its limitations. The phrases are very canned & the voice is very mechanical, so I don't feel like I'm getting an authentic experience, but hey, it's certainly better than nothing!
I'd definitely love to chat! I speak Spanish too, btw! I know quite a bit about Central & South America, & have been to Panama a few times.
We could also follow each other on DuoLingo if you'd like: https://www.duolingo.com/nbrenn <--feel free to add me!